marşmelovlu çikolata tatlısı nasıl yapılır #selambensultanoglu

bugünkü gösterimimizde marşmelovlu çikolata nasıl yapılır, onu anlattım. Umarım beğenir ve istifade edersiniz. marşmelov: şeker veya mısır şurubu, çırpılmış yumurta akı, jelatin, arabik gum, renk maddeleri ve lezzetlendiricilerin çırpılarak süngerimsi bir kıvama getirilmesiyle yapılan tatlılardır.Eskiden bu tatlı lezzet ''Marsmallow'' isimli bitkiden elde edilirdi.Geleneksel tarifte jelatin yerine çalı gibi bir bitki olan (Althaea officinalis) marshmallow bitkisinin zamklı köklerindeki ekstrakt kullanıldı. Bu bitkinin kullanımı tatlıya adını verdi, fakat günümüzde bu bitki marshmallow'un üretimi için artık kullanılmıyor.Marshmelov bitkisinin suyuyla yapılan tatlılar eski tarihlere dayanır. Mısırlılar ve Romanlar'ın marshmelov'un kökleriyle ve balla birlikte yapılan tatlıları kullandıklarının göstergeleri vardır. Marshmallow (Marsh Mallow, veya yaygın olarak marshmallow), Althaea officinalis, Avrupa'nın büyük bir bölümüne özgü olan bir çalıdır. Bitki 1m yüksekliğe kadar büyüyebilir. Bitkinin yaprakları ve kökleri eski zamanlardan beri gıda olarak kullanılmaktadır. Kökler, oldukça kalın, zamklı bir tabakayla ayırt edilir. #selambensultanoglu TWİTTER: https://twitter.com/mustafa1asln1 FACEBOOK: https://www.facebook.com/mustafa1asln1 İNSTAGRAM: https://www.instagram.com/mustafa1asln1 BLOGGER: mustafaaslan1.blogspot.com

Yorumlar